Bezoek aan Edahmuseum te Helmond

Halve dagreis 16-9-2015 naar EDAH-museum in Helmond. 

Vanwege een klein incident bij het instappen in de bus in Offenbeek vertrokken wij deze morgen, met enige vertraging, met 78 leden in 2 bussen richting Helmond.Omstreeks 10 uur kwamen we bij het museum aan en werden buiten al hartelijk ontvangen.

De rondleiding ging in groepen plaatsvinden. Terwijl de ene met koffie en koek begon, ging een andere meteen naar de filmzaal en de overige groepen startten met de rondleiding door het museum.Een prima team van enthousiaste vrijwilligers heeft zich ten volle voor ons ingezet en heel goed voor ons natje en droogje gezorgd. Het ontstaan maar ook de ondergang van EDAH is er zeer goed gedocumenteerd. Wij hebben met verbazing en bewondering gekeken en genoten van de vele verzamelingen van voorwerpen die, direct of indirect met EDAH te maken hadden. Van kassa’s tot speldjes, weegschalen, koffiemolens tot voorraadblikken, zeep, koffie en tabakswaren. Teveel om allemaal op te noemen, maar voor ieder van ons nog heel herkenbaar. Alles was goed zichtbaar uitgestald en zorgvuldig opgesteld.

Onze gids Henk heeft de geschiedenis van het een en ander duidelijk en op een leuke manier aan ons uitgelegd. Ook de andere groepen waren zeer tevreden over de wijze waarop zij waren rondgeleid. Om 12.30 uur was het tijd voor versterking van de maag. Op naar De Zwaan in Zeilberg (Deurne) waar wij ons het 3-gangen- menu goed hebben laten smaken. Het eten was rijkelijk, lekker klaargemaakt en de bediening professioneel. 

Het buikje rond, moe van alle indrukken, maar uiterst voldaan keerden wij omstreeks 15.30 uur, mede  dankzij de goede stuurmanskunsten van de chauffeurs van Küpers, terug in Reuver en Offenbeek en menigeen zal na thuiskomst in zijn luie stoel even een oogje hebben dichtgeknepen. 

Het bestuur dankt alle deelnemers voor het in hen gestelde vertrouwen en hoopt u nog vaak op een reis en/of bij een activiteit te mogen begroeten.

  • Volle aandacht voor de verteller.

  • Nostalgisch puddinkje.

  • Zouden zij Edah hebben kunnen redden??

  • Dat zag er verdorie lekker uit.

  • Koffiemolens, echt verleden tijd.

  • Het etentje was weer ouderwets gezellig en goed.