Wandelmiddag 29-6-2016

Wandelmiddag 29-6-2016

Door de organisatie van de wandeltocht werd ook dit jaar weer een mooie wandelroute voor ons uitgestippeld. Wegens het slechte weer van de afgelopen tijd kon niet de oorspronkelijk uitgezette tocht worden gelopen, maar moesten wij de route enigszins omleggen. Jammer omdat wij vernamen dat de organisatie zelfs met een bosmaaier in de weer was geweest om de braamstruiken te verwijderen langs de oorspronkelijk te lopen bospaden.  

Het was uitstekend wandelweer en daardoor konden wij toch genieten van de natuurrijke omgeving van Reuver. Alles bij elkaar was het een prachtige wandeling.

Vanaf restaurant Bösdael langs het zwembad en verder via de Bercken naar de Rijksweg. Vervolgens via de Kerhoflaan langs het kerkhof onder het viaduct waar even werd gestopt bij het Maria kapelletje waar met bewondering werd gekeken hoe dit wordt onderhouden. Diverse personen namen de kans waar om een kaarsje op te steken.

Wij vervolgden onze tocht naar het buurtschap Ronckenstein met zijn prachtige vijver met eenden en zwanen. Via het zgn. mierenpaadje liepen wij richting Molenweg en het nieuwe Burgerbos waar weer gelegenheid was om even rond te kijken. Via de St. Jozefweg en Klaashofweg werd bij de rotonde de rijksweg overgestoken  richting Maasstraat.  Wandelaars die het ver genoeg ( 5 km ) vonden, konden hier afbuigen en naar het eindpunt teruggaan. De overige wandelaars ( 20 ) zijn nog doorgelopen tot de Maas en daar richting Beesel en via de Bercken weer teruggekeerd naar Bösdael. De totale afstand van de wandeltocht was circa 8 km.

Iedereen vond dat we de koffie/ thee en vlaai intussen dik hadden verdiend!?

De meesten hebben buiten op het terras genoten van deze lekkernij en daarbij het Reuvers- en familienieuws uitgewisseld.

Het was weer erg fijne, sportieve en gezellige middag,

 

  • Bezoek aan Maria kapel.

  • Maak die rits dicht, det zuut toch neet oet zoe.

  • Even de situatie bespreken.

  • Gezellig op het terras van Bosdael.

  • Lekker achterover geleund genieten van de rust.

  • Dees dames vonden het ook wel goed zo.

  • Tafeltjes tegen elkaar geschoven laten we de koffie met vlaai goed smaken.

  • Gezellig.