Halve dag reis naar Melderslo.

Op woendag 14 september was door de reiscommissie weer een reisje gepland, ditmaal naar Museum “De Locht” te Melderslo. Ondanks de warmte hadden zich toch 83 personen aangemeld.

Om 11.00 werd vertrokken bij de diverse opstapplaatsen en na een voorspoedige reis werden wij om circa 12.00 uur ontvangen met koffie/thee en vlaai. Dit was goed verzorgd en allen genoten van het gebodene. Na de koffie was gelegenheid om het geheel verbouwde en aangepaste  museum te bezoeken. De tentoongestelde gebruiksvoorwerpen en apparaten uit vroeger tijden riepen bij velen nostalgische gevoelens op. Er werd druk gediscussieerd over het gebruik en waarvoor bepaalde voorwerpen en apparaten gediend hadden.

( Dat hadden wij vroeger thuis ook).

Rond 15.00 uur stonden de bussen weer klaar voor een tocht door de omgeving en door de Peel. De gidsen kweten zich geweldig van hun taak en vertelden van vele zaken welke zich in de omgeving hadden afgespeeld en wezen ons op een aantal bijzondere plaatsen.

De tocht ging o.a. vanaf Melderslo naar Broekhuizen, Grubbenvorst, Sevenum, Kronenberg, Helenaveen, Griendsveen en via America weer terug naar Melderslo. Het was een mooie en leerzame tocht waarbij bleek dat toch veel mensen hier op bekent terrein kwamen.

Bij terugkomst moesten wij even wachten omdat de tafels nog niet geheel klaar waren voor de aangekondigde koffietafel. De wachttijd werd geduldig doorgebracht door nog even wat te bezichtigen, dan wel door rustig van de uitbundig  schijnende zon te genieten of onder een parasol weg te duiken.

De koffietafel was volgens gemaakte afspraak zeer goed verzorgd, niemand hoefde hier iets tekort te komen. Iedereen kon zich tegoed doen aan kwalitatief goede zaken. Er stond voldoende op de tafels en als iets op dreigde te  raken werd dit onmiddellijk aangevuld. Een pluimpje voor de vrijwilligers welke dit alles verzorgen.

Na genoten te hebben van de koffietafel werd na een dankwoord van onze voorzitter aan de gidsen, de vrijwilligers en niet te vergeten de buschauffeurs, (welke hier toch weer hun rijkunsten hadden getoond) en iedereen welke een bijdrage hebben geleverd aan deze reis de bussen weer opgezocht en de terugreis aanvaard. Ondanks de hoge buitentemperatuur was het dank zij de airco installatie in de bussen en door de goede isolatie van de herbouwde locatie’s  van het museum een goede en aangename reis.

Wij danken nogmaals iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het welslagen van deze reis.