Sociëteit voor ouderen  Sint Jozef  Reuver- Offenbeek

Wij organiseren, in samenwerking met de gemeente  Beesel, wekelijks een breed scala aan beweging-activiteiten voor 55-plussers. O.a.  gymnastiek voor dames en heren, volksdansen, country-line dans, golfen in de zomermaanden of handboogschieten van oktober tot maart, fitness op de vrijdagmorgen, zingen bij het seniorenkoor Zanglust Vitaal enz. Dankzij subsidie van Gemeente Beesel is de eigen bijdrage relatief gering en is meedoen ook financieel heel aantrekkelijk.

Gezelligheid 

Wekelijks nemen enkele honderden 55 plussers zowel mannen als vrouwen uit Reuver en Offenbeek deel aan de activiteiten in “De Schakel”. De leeftijd van de deelnemers varieert enorm. We zien mensen van 55 en 56 – de benjamins van het gezelschap-, maar ook ouderen welke elke week naar  de Schakel komen om gezamenlijk met anderen te bewegen en te genieten van bewegen op muziek. Bewegen en gezelligheid gaan hand in hand. Na afloop van een activiteit blijven de meeste deelnemers nog even zitten om onder het genot van een kop koffie of thee nog even bij te praten. Ook dit sociale component vinden we heel belangrijk. 

We proberen de toegankelijkheid van onze activiteiten zo laagdrempelig mogelijk te houden. Iedereen van 55 jaar of ouder kan deelnemen. Om deel te kunnen nemen betaal je als 55 plusser alleen een maandelijkse bijdrage. De eigen bijdrage verschilt per activiteit, maar het tarief is altijd relatief laag door de subsidie van onze gemeente. Voor de dans, sport en gymnastiekgroepen in de Schakel is de eigen bijdrage  momenteel € 6,00 per maand.  Leden van onze seniorenvereniging krijgen hierop een korting van € 1,50 per maand. 

Alle activiteiten worden begeleid door gediplomeerde en gecertificeerde begeleidsters. De leidsters worden regelmatig bijgeschoold en zijn derhalve prima op de hoogte van de laatste standaarden betreffende beweging op muziek. 

0ok deelnemen? 

Mannen en vrouwen vanaf 55 jaar die willen deelnemen aan een van de activiteiten, kunnen gewoon vrijblijvend een keertje komen kijken en meedoen. Een lidmaatschap van de senioren-vereniging is dus niet vereist, doch  lid worden mag natuurlijk wel. Vraag de contactpersoon of leidster van de groep gerust naar meer informatie via het vermelde telefoonnummer.  

Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met een van de bestuursleden van onze senioren vereniging. Zie ook onze website

www.svo-reuver-offenbeek.com 

Kom in beweging, meld u aan bij een van onze  gymnastiek of dansgroepen.   Ga golfen, handboogschieten, biljarten of zingen.

Het is bewezen dat door beweging de diverse spiergroepen minder snel ver- slappen waardoor u tot op hogere leeftijd fit kunt blijven en het gevaar van vallen e.d kleiner wordt. Door het trainen van de diverse spiergroepen zal ook o.a. lopen en fietsen beter gaan en veiliger worden.

maandag


sportgroep voor ouderen

13.30 uur

“de Schakel”

volksdansen

14.45 uur

“de Schakel”

damesgymnastiek

15.00 uur

“de Schakel”
dinsdag


damesgymnastiek

09.00 uur

“de Schakel”

volksdansen

10.30 uur

“de Schakel”

koersballen

??


handboogschieten  okt.-t/m mrt.

14.00 uur

“De Grensschutters”
woensdag


damesgymnastiek

09.00 uur

“de Schakel”

Zanglust Vitaal

18.00 uur

“de Schakel”

country/line dance

18.15 uur

“de Schakel”

golfen                april-t/m sept.

09.30 uur

“Golfodome”
Donderdag


herengymnastiek

10.30 uur

“de Schakel”

country/line dance

14.00 uur

“de Schakel”

film voor senioren

15.00 uur

Bioscoop Luxor

computercursus  okt.-t/m april

19.00 uur

“Offenbeckerhof”
vrijdag


fitness

09.15uur + 10.15uur

“Active” Reuver

computercursus   okt.-t/m april

19.00 uur

“Offenbeckerhof”

biljarten

alle dagen ?????

't Heukske